De “Veldschuur”in wording.

sterke spanten  met pen-gat verbindingen

sterke spanten met pen-gat verbindingen

Het is een prachtig mooi bouwwerk aan het worden. Geheel uit hout opgetrokken is deze veldschuur. Jaren hebben we buiten staan werken met onze ‘Hulpboeren”. Weer of geen weer, we stonden buiten kachelhout te maken. Ook alle machines, die in de werkplaats en buiten stonden, kunnen nu lekker onder dak. Voor alles en iedereen beter.  Het houten frame bestaat geheel uit Douglas Hout. Er kwam geen spijker aan te pas. Een prachtige contstructie gemaakt door Benik Houthandel uit Beek en Donk.

Bijna onder de pannen.

Bijna onder de pannen.

Zelf hebben we de schuur hier geheel opgebouwd. Een “bouwpakketje”. Wel erg leuk om te doen en zeker wanneer het ook nog allemaal past. Voor iedereen een uitdaging, zowel de “hulpboeren”als voor ons. De  felle kou van zaterdag 17 maart hebben we getrotsseerd. De hele dag in de weer geweest om de panlatten op het dak te bevestigen. Heerlijk om dan in de avond binnen te komen en te genieten van de warme kachel.

De bedoeling is dat deze Veldschuur 23 juni gereed is, waarom??? Via faceboek kan je ook het een en ander volgen.

 

 

Volg ons op social media

Ook via Facebook en Youtube houden we u graag op de hoogte. Volg ons ook daar voor de laatste nieuwtjes en foto's!

Comments are closed.