Fik in dun Boggert

In ons vorig nieuwsbericht lieten we je wel merken dat we erg trots zijn op onze kersenboomgaard, of boggert zoals we hier zeggen. Maar je bent erg afhankelijk van vele factoren waaronder het weer. Met drie graden nachtvorst in de verwachting gaat het erg jeuken. Het zou de hele boggert in een klap zonder kersen zetten. Na een prachtig verhaal gelezen te hebben van Wiljo vd Berg in het tijdschrift “Landleven”, hebben ook Patries en ik een ritje gewaagd naar Tiel om een tiental vuurpotten op te halen. En dan de boggert in. Wel spannend allemaal, want hoe werkt het? Wanneer aansteken? Hoe te plaatsen?  En wat het belangrijkste is heeft het effect op koning winter? We hebben de potten ontstoken midden in de nacht toen de minimum temperatuur was gedaald tot net boven het vriespunt. En ja het geeft net als in het tijdschrift Landleven een sprookjesachtig tafereel.
Dat willen we je zeker niet onthouden. Maar nu afwachten of het resultaat gehad heeft. Zoals het er nu uitziet…………………….. Kumt goe wa.

Volg ons op social media

Ook via Facebook en Youtube houden we u graag op de hoogte. Volg ons ook daar voor de laatste nieuwtjes en foto's!

Comments are closed.