Prachtige fruitbomen

Daar kwamen ze aangereden op een wagen. De fruitbomen die we gekocht hadden bij een fruitteler ergens in de Betuwe.

Daar moesten ze het veld ruimen vanwege nieuwbouwplannen. Altijd wortelsnoei op toegepast en daarom durven wij de stap wel aan om deze 50 jaar oude bomen te verplanten. Het zijn erg karakterestieke bomen; we zeiden meteen het wordt een aanwinst voor het erf.  De bomen hadden we graag geplant voor de kerst maar door het koude weer is het telkens weer uitgesteld. Afgelopen zaterdag lukte het wel en zie het resultaat.

Elf prachtige perenbomen zijn op transport gezet en vervolgens geplant. Een zware klus maar het resultaat mag er wezen. Maandag met de hulpboeren hebben we nog de laatste handelingen verricht zoals het aanvullen van de plantgaten en het afdekken van de wortels met verse koemest. Nu kunnen de wortels beginnen met nieuwe wortels te maken. Het is goed uitgelegd hoe we het moeten doen wat betreft het snoeien en bemesten maar ook het water geven. En nu geduld en veel praten met die bomen.

 

Volg ons op social media

Ook via Facebook en Youtube houden we u graag op de hoogte. Volg ons ook daar voor de laatste nieuwtjes en foto's!

Comments are closed.