Doe-dag 13 september

Graag willen we jullie laten weten dat er op zondag 13 september as. van alles is te doen op de Doe-Boerderij.

Zo is er in de kantine, Jos de meester-kok, die zorgt voor een lekker tussendoortje. Buiten op het nieuw aangelegde terras zullen Miep en Tonny met hun steirische harmonica de boel opvrolijken met de mooiste deuntjes. Buiten op het veld wordt het stro op de ouderwetse manier gedorst met een dorsmachine die stamt uit de jaren vijftig. En als je wil mag jij je ouders, vrienden of bekenden meenemen naar de boerderij om hen te laten zien wat er zoal gedaan wordt op de boerderij.

Dit alles wordt georganiseerd samen met de Heemkunde en Klankbordgroep Toerisme en Recreatie.
Want zij hebben een fietstocht uitgezet in en om het dorp Rijkevoort. Daarbij worden enkele adressen aangedaan, zo ook onze plek. Op deze plekken is van alles te zien en te beleven.

Zo is er in het dorp een museumwinkel. Een echte oude kruidenierszaak uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Na een grondige opknapbeurt ademt deze weer de sfeer uit van de vroegere jaren. De molen is open en te bezichtigen. Hier wordt het graan gemalen wat op de Doe-Boerderij gedorst wordt. Verder is er rond de molen een mooi ingericht terras, verzorgt door Richard en Bianca Groentjes, waar muzikale noten klinken van de dorpsmuzikanten, een djembeegroep en het smartlappenkoor. Verder zal er een lekker drankje worden geschonken en is er een springkussen voor de kleinste jeugd. Op het kerkplein is een tentoonstelling van oude auto’s en brommers. Er zijn wat infostandjes en er is een kinderrommelmarkt.

Verder is er een mogelijkheid om bij de Theemuts verder op in de fietsroute wat te drinken. Berny en Ine zijn bereid om je alles te vertellen over de vele soorten thee die zij verkopen.

Dus als je interesse hebt ben je van harte welkom op onze boerderij 13 september as.

 

Volg ons op social media

Ook via Facebook en Youtube houden we u graag op de hoogte. Volg ons ook daar voor de laatste nieuwtjes en foto's!

Comments are closed.